Alle collectiesKiC BasisEen KiC model inrichten
Onderzoeksformulier aanpassen (2/4)

Stap 2 van de wizard van het onderzoeksformulier configureren

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U heeft reeds

...en bent beland bij stap 2. In deze stap stelt u in met welke postkenmerken u gaat werken en welke scores-opties u graag bij uw normen en bij uw conclusie wilt hebben.

Het scherm bestaat uit 3 onderdelen; velden per norm, velden per post en postkenmerken.

1. Velden per norm.

Hierin configureert u welke score-opties u bij de normen graag ziet, welke vervolgvelden verschijnen én of deze verplicht zijn. Klik op 'Kies een waarde' om te bekijken welke opties u ingesteld heeft.

Selecteer een optie om vervolgens te zien welke vervolgvelden u bij dit type antwoord ingesteld heeft.

Tip. Als u op 'Bewerken' klikt kunt u de velden per norm bewerken. Lees in ons artikel over het bewerken van velden per norm hoe u dat doet.

2. Velden per post

Hierin configureert u welke score-opties u bij uw conclusie (per post) graag ziet, welke vervolgvelden verschijnen én of deze verplicht zijn. Klik op 'Kies een waarde' om te bekijken welke opties u ingesteld heeft.

Selecteer een optie om vervolgens te zien welke vervolgvelden u bij dit type antwoord ingesteld heeft.

Tip. Als u op 'Bewerken' klikt kunt u de velden per post bewerken. Lees in ons artikel over het bewerken van velden per post hoe u dat doet.

3. Postkenmerken

Hier configureert u de postkenmerken waar u mee werkt in dit model. Postkenmerken zijn de gegevens van de dossiers die u bij het controleren wil registreren. Vaak zijn dit kenmerken uit het systeem waar het primaire proces afgehandeld is. Denk aan 'Bedrag', 'Medewerker', 'Datum beschikking', 'Afhandeldatum', 'Datum aanvraag', 'Team' etc.

Deze gegevens kunnen via 2 routes in KiC komen.

1. Via het uploaden van een massabestand. Dit is een export uit uw systeem (bijvoorbeeld Suite, CiVision, Menscentraal, Cognos etc) in een CSV format. Denk bijvoorbeeld aan een export met de afgehandelde werkprocessen van de maand januari waar u een steekproef op wil uitvoeren.

2. Via handmatig toevoegen. U maakt dan de post in KiC aan en vult de postkenmerken met de hand in en neemt ze over van het dossier/systeem.

Als u op 'Bewerken' klikt kunt u de postkenmerken aanpassen. U voegt dan postkenmerken toe, bepaalt welke type data het gaat bevatten en geeft aan of het een verplicht veld is. Lees er in het artikel over het bewerken van postkenmerken meer over.

Tip. Omdat we in de resultaten de postkenmerken gebruiken is meer informatie hier nuttig. Als u bijvoorbeeld 'medewerker' of 'team' meeneemt als postkenmerk is het mogelijk om de kwaliteit van medewerkers en teams met elkaar te vergelijken. Is deze data niet aanwezig in KiC, dan is deze analyse niet mogelijk.

Volgende stappen wizard onderzoeksformulier

Bekijk onderstaande onderwerpen voor de volgende stappen uit onze wizard.