Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesKiC BasisEen KiC model inrichten
Onderzoeksformulier plannen (4/4)
Onderzoeksformulier plannen (4/4)
Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U heeft reeds..

...en bent beland bij de vierde en laatste stap. In deze stap bepaalt u de controleaanpak nog nauwkeuriger.

U stelt in deze stap per normenset in:


1. Onderzoeksfrequentie

Bij de onderzoeksfrequentie geeft u aan met welke frequentie (voor het controlejaar) u controles uitvoert. Doet u dat wekelijks, maandelijks, per kwartaal of per jaar?

De instelling die u hier kiest gebruikt KiC om per normenset perioden aan te maken waar u controles en steekproeven bij aan kunt maken. Bij frequentie 'maandelijks' maakt KiC 12 maanden aan waar u een massa aan kunt toevoegen en steekproef over kunt trekken. Dit ziet u in het menu Voorbereiden.

Tip. U kunt per normenset een andere onderzoeksfrequentie kiezen. Werkt u niet met een vaste frequentie of wordt het model voor toetsing gebruikt, dan kunt u ook voor 'n.v.t.' kiezen.


2. Afdeling

Per normenset geeft u aan welke afdeling in KiC met de controles op deze normenset aan de slag gaat.

Het is hierdoor mogelijk KiC gebruikers die controles voor Jeugd doen geen inzage te geven in controles en gegevens van bijvoorbeeld Werk en Inkomen. Indien gebruikers de openstaande controles niet zien is de kans groot dat zij (nog) geen lid zijn van de aan de normensets gekoppelde afdeling.

Tip. Kies ervoor om 'Geen afdeling, dit controleren wij niet' te selecteren voor de normensets waar u geen controles op gaat uitvoeren!

In het menu Voorbereiden worden deze normensets dan niet meer getoond. Een goed voorbeeld is het model 'Procescontrole Participatiewet c.a.' dat tientallen normensets bezit voor alle mogelijke processen binnen de PW. Indien alleen de kernprocessen gecontroleerd worden en gekoppeld zijn aan een afdeling is het menu Voorbereiden een stuk overzichtelijker:


3. 'Per jaar' (optioneel)

In de kolom per jaar kunt u aangeven hoeveel controles per jaar u wenst te gaan uitvoeren. KiC zal bij het trekken van een steekproef dan alvast een aantal invullen zodat u tot de geplande aantallen per jaar komt.

Bij het trekken van de steekproef ziet u dat het aantal posten al ingevuld is. Dit aantal kunt u op dat moment alsnog wijzigen.


Hiermee heeft u de configuratie van het onderzoeksformulier afgerond! Druk op 'Opslaan' en voeg een massabestand toe waar u een steekproef op trekt of voeg handmatig een post toe om controles te gaan uitvoeren!


Hoe zit het met afdelingen? Zijn dat de afdelingen van onze organisatie?

Dit zijn afdelingen die aangemaakt zijn in de KiC applicatie. Deze hoeven niet 1 op 1 overeen te komen met afdelingen uit uw organisatie. Onder menu Beheer, tabblad 'Afdelingen' zijn afdelingen toe te voegen zodat ze in de stap 'Plannen' getoond kunnen worden en gekoppeld kunnen worden aan een normenset.

Vergeet niet gebruikers toe te voegen aan een nieuwe afdeling als zij er in moeten werken. Als gebruikers controles niet zien is de reden vaak dat zij (nog) geen lid zijn van een afdeling.


Was dit een antwoord op uw vraag?