Velden per post configureren

Configureer de verschillende conclusies van controles in het onderzoeksformulier van uw model.

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de configuratie van het onderzoeksformulier is het in Stap 2 mogelijk om het onderzoeksformulier aan te passen. In dit scherm kunt u ook de velden per post bewerken door te klikken op de knop 'Bewerken'.

In dit scherm zijn veel verschillende zaken in te stellen. In het voorbeeld hieronder ziet u een korte video over het toevoegen van een score-optie. Daaronder zullen we in tekst het bewerken van de velden per post uitgebreider uitleggen.

Video voorbeeld 1 - Een score-optie toevoegen.

"Wij willen niet alleen maar goed of fout registreren, maar ook aangeven of de post 'na herstel goed' of 'na herstel fout' is. Zo weten we hoeveel met inzet van onze controleurs gecorrigeerd is en in welke mate dit goed gebeurt. Hiervoor voegen we deze twee opties toe in de score-opties van velden per post. De conclusie 'na herstel goed' valt onder de hoofdcategorie 'goed' en 'na herstel fout' onder de categorie 'fout'.

"Vraag tussendoor. Kan ik niet instellen per antwoordoptie

of een toelichting wel of niet verplicht is?"

Nee, het is niet mogelijk om per antwoord binnen een hoofdcategorie in te stellen welke vervolgvelden verschijnen. In dit geval, omdat het antwoord 'Goed' en 'Na herstel goed' beiden tot de categorie Goed behoren, kiest u ervoor om de toelichting ofwel verplicht ofwel niet verplicht te maken.

Ons advies: Kies in dit geval voor de zwaardere variant waarbij de toelichting verplicht is als u ervan zeker wil zijn dat in alle gevallen 'Na herstel goed' van een toelichting is voorzien. Dat betekent wel dat ook als posten de score 'Goed' hebben er een (korte) toelichting gegeven zal moeten worden. U kunt als alternatief hier goede werkafspraken over maken en ervoor kiezen om een toelichting in KiC niet verplicht te maken.

Basiswerking

Het velden per post scherm is als volgt opgebouwd;

• Er bestaan 3 hoofdcategorieën waar alle antwoorden onder vallen; Goed, Fout en Onzeker.

• Per hoofdcategorie kunnen meerdere antwoorden geconfigureerd worden. Bijvoorbeeld 'Goed' en 'Na herstel goed' uit onderstaande screenshot worden beiden beschouwd als 'Goed' maar kennen een andere betekenis.

Bij de categorie 'Fout' zien we in onderstaand voorbeeld de antwoorden 'Fout' en 'Na herstel fout'. Beiden betekenen dat de post als fout gezien wordt.

• De vervolgvelden van de categorie Fout zijn, ongeacht of de beoordeling 'Fout' of 'Na herstel fout' gegeven is, hetzelfde. In onderstaand voorbeeld:

• Toelichting [verplicht]

• Foutbedrag [optioneel]

Na het klikken op de blauwe knop 'Bewerkingen opslaan en wijzigingen zien' zijn de antwoordopties te zien. In dit geval hebben we na bovenstaande screenshots als antwoordopties:

Bijlagen als verificatiespoor - kies voor 'Velden voor alle antwoorden'

Velden voor alle antwoorden zijn velden die ongeacht de gegeven score altijd getoond worden. Bij de 'velden per post' (conclusie) wordt hier vaak een bijlage veld ingericht. Dat ziet er zo uit:

En bij het uitvoeren is dit te zien:

U kunt, nadat de configuratie afgerond is en u controles uitvoert, dan één of meerdere bijlagen (tegelijk) uploaden en na het uploaden inzien (klik op de bijlage) of verwijderen.

Uitgebreide toelichting - type velden

Als velden per post kunt u de volgende typen configureren:

Een toelichting per type

Type

Kenmerk

Toelichting

Bedrag

Bedrag veld (in euro's)

Te gebruiken voor bedragen. Wordt getoond in euro's en bij rapporten, opsommingen en extrapolaties mee gerekend.

Bijlage

Bijlage toevoegen

Te gebruiken als een bijlage toegevoegd moet kunnen worden. Wordt meestal gebruikt bij de conclusie, soms bij bevindingen per norm.

Datum

Datum veld met opbouw dd-mm-jjjj.

Te gebruiken voor registratie van datums.

Dropdown

Dropdown toevoegen

Te gebruiken om multiple-choice mogelijk te maken op basis van vooraf geconfigureerde opties.

Tekstveld

Vrij tekstveld

Te gebruiken voor namen, toelichtingen en getallen. Niet gebruiken voor bedragen.

Mist u zaken in deze uitleg of heeft u tips hoe we onze artikelen beter kunnen maken? Laat het ons weten. En als het voldoende helder is horen we het ook graag! U kunt de smilies hierboven gebruiken of ons een berichtje sturen.