Naar de hoofdinhoud
Velden per norm configureren

Bepaal de scores per norm en vervolgvelden die per score-type verschijnen.

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de configuratie van het onderzoeksformulier is het in Stap 2 mogelijk om het onderzoeksformulier aan te passen. In dit scherm kunt u ook de velden per norm bewerken door te klikken op de knop 'Bewerken'.

In dit scherm zijn veel verschillende zaken in te stellen. In de voorbeelden hieronder krijgt u met behulp van de video's een korte introductie van de meest gebruikte functies. Daaronder zullen we in tekst het bewerken van de velden per norm uitgebreider uitleggen.


Video voorbeeld 1 - Een score-optie toevoegen.

"Sommige normen in normensets kunnen niet van toepassing zijn. De optie 'niet van toepassing' is in dit voorbeeld nog niet aangemaakt en dus niet bij een norm te selecteren. Verder willen we dat een toelichting hierbij verplicht is."

Video voorbeeld 2 - Een vervolgveld toevoegen.

"Omdat we de financiële impact van fouten willen bijhouden gaan we als een norm fout is een veld 'Foutbedrag' gebruiken. Deze voegen we toe als vervolgveld bij antwoorden van het type 'Fout'. Het is een veld van het type 'bedrag' en het invullen ervan stellen we in als niet verplicht."


Video voorbeeld 3 - Een dropdown vervolgveld toevoegen

"Wij houden graag bij waar de fout gemaakt is (frontoffice of backoffice) en wat de oorzaak van de fout is ('onduidelijke instructie', 'fout in het proces' of 'slordigheid'). Bij normen die wij fout scoren moeten deze zaken te registreren zijn, bij normen die goed zijn of niet van toepassing hoeven deze velden niet zichtbaar te zijn."

Basiswerking

Het velden per norm scherm is als volgt opgebouwd;

  • Er bestaan 4 hoofdcategorieën waar alle antwoorden onder vallen; Goed, Fout, Niet van toepassing en Onzeker.

  • Per hoofdcategorie kunnen meerdere antwoorden geconfigureerd worden. Bijvoorbeeld 'Goed' en 'Na herstel goed' uit onderstaande screenshot worden beiden beschouwd als 'goed' maar kennen een andere betekenis.

  • Bij de categorie 'Fout' zien we in onderstaand voorbeeld de antwoorden 'Financiële fout' en 'Niet-financiële fout'. Beiden betekenen dat de norm fout is, maar met een andere impact die je wellicht apart wil monitoren.

  • De vervolgvelden van de categorie Fout zijn, ongeacht of de beoordeling 'Financiële fout' of 'Niet-financiële fout' gegeven is, hetzelfde. In dit geval:

    • Toelichting [verplicht]

    • Foutbedrag (indien van toepassing) [optioneel]

    • Oorzaak [optioneel]

  • Na het klikken op de blauwe knop 'Bewerkingen opslaan en wijzigingen zien' zijn de antwoordopties te zien. In dit geval hebben we na bovenstaande screenshots als antwoordopties;


Uitgebreide toelichting - type velden

Als velden per norm kunt u de volgende typen configureren;

Een toelichting per type:

Type

Kenmerk

Toelichting

Bedrag

Bedrag veld (in euro's)

Te gebruiken voor bedragen. Wordt getoond in euro's en bij rapporten, opsommingen en extrapolaties mee gerekend.

Bijlage

Bijlage toevoegen

Te gebruiken als een bijlage toegevoegd moet kunnen worden. Wordt meestal gebruikt bij de conclusie, soms bij bevindingen per norm.

Datum

Datum veld met opbouw dd-mm-jjjj.

Te gebruiken voor registratie van datums.

Dropdown

Dropdown toevoegen

Te gebruiken om multiple-choice mogelijk te maken op basis van vooraf geconfigureerde opties.

Tekstveld

Vrij tekstveld

Te gebruiken voor namen, toelichtingen en getallen. Niet gebruiken voor bedragen.


Maar, wat zijn dan 'velden voor alle antwoorden'?

Velden voor alle antwoorden zijn velden die ongeacht de gegeven score altijd getoond worden. Bij normen wordt dit zelden gebruikt, maar bij conclusie ('velden per post') wordt dit vaak als bijlage veld gebruikt. Dat ziet er zo uit;

En bij het uitvoeren is dit te zien:


Mist u zaken in deze uitleg of heeft u tips hoe we onze artikelen beter kunnen maken? Laat het ons weten. En als het voldoende helder is horen we het ook graag! U kunt de smileys hierboven gebruiken of ons een berichtje sturen.

Was dit een antwoord op uw vraag?