Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesProbleemoplossing
Periode van de steekproef
Periode van de steekproef

Ik kan niet de juiste periode kiezen voor mijn massabestand. Wat kan ik doen?

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het menu 'Voorbereiden' kunt u per model een massabestand met data inlezen, om hier vervolgens een steekproef voor te trekken.

Als het gelukt is om het bestand te uploaden, moet u vervolgens aangeven welke periode het bestand betrekking op heeft. U kunt hier niet kiezen of het een kwartaal, maand of half jaar betreft.

Stel het bestand betreft het eerste kwartaal, maar u kunt alleen kiezen voor maanden. Of andersom; uw bestand betreft de maand januari en u kunt alleen kiezen voor een kwartaal. Waar gaat het dan mis? En wat kunt u doen?

De keuze die u krijgt, is afhankelijk van welke frequentie is aangegeven bij de instellingen van het onderzoeksformulier. U heeft dus ook hier de mogelijkheid om dat aan te passen, middels het menu 'Inrichten'.


  • In het geval dat het bestand een ruimere periode betreft (kwartaal) terwijl de gekozen frequentie een kleinere periode betreft (maand), kunt u het beste de frequentie aanpassen. Dit kan alleen als er nog geen massabestand is toegevoegd aan het model! Zijn er al posten voor dit model, dan kiest u de laatste maand van het kwartaal om de bestanden onder te uploaden (eerste kwartaal = maart, 2e kwartaal = juni enz.)

  • Als uw bestand data bevat voor een maand, maar de instelling van het formulier staat op kwartaal, dan kunt u meerdere bestanden aan een periode koppelen (drie maandbestanden voor een kwartaal). Tijdens het uploaden van een massabestand geeft u aan welke periode het betreft. U kunt meerdere bestanden uploaden onder dezelfde periode.

    Bij het trekken van de steekproef kunt u aanklikken welke bestanden betrekking hebben op deze periode. U kunt meerdere bestanden selecteren om zo een steekproef voor die periode te trekken.

Was dit een antwoord op uw vraag?