Een post afhandelen

Hoe kunt u een controle uitvoeren?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Controles die aan u zijn toegewezen, staan in het dashboard onder 'Jouw taken'. Van daaruit kunt u de post afhandelen door te kiezen voor 'Taak starten' of 'Taak voortzetten'.

Voor een volledig overzicht van uw openstaande taken, gaat u naar het menu Uitvoeren. Hier staan alle openstaande controles. Achter de posten kunnen verschillende knoppen staan.

Is de post aan u toegewezen en bent u al gestart met de controle, maar is deze nog niet afgerond? Dan ziet u de knop 'Voortzetten'.

Is de post aan een collega toegewezen dan kunt u deze alleen 'Bekijken'.

Posten die aan u zijn toegewezen of die nog niet zijn verdeeld, kunt u controleren. Klik dan op de knop 'Starten' achter de betreffende post.

Als u kiest voor 'Starten' wordt een nog niet verdeelde post automatisch aan u toegewezen.

Vervolgens kunt u de controle uitvoeren door per rubriek een score te geven aan de gestelde normen. Druk op het pijltje achter de rubriek om de normen te zien. Onderin beeld kunt u steeds de voortgang zien.

Als de rubriek is afgerond, wordt de streep ernaast rood, groen of oranje, afhankelijk van de scores binnen de rubriek. Zo is het in een oogopslag duidelijk bij welke rubriek u gebleven bent.

Door op de drie bolletjes te klikken achter de rubriek, kunt u alle onderliggende normen in één keer scoren en zo de rubriek met slechts twee muisklikken afhandelen.

Aan de rechterkant op het scherm ziet u de postkenmerken van deze controle. Deze postkenmerken kunt u tijdens de controle aanvullen of aanpassen.

Onder de postkenmerken staat de toelichting bij de betreffende norm die u open heeft staan. Per norm die u aanklikt verschijnt rechts de toelichting.

Als alle normen zijn ingevuld, kan onderin de conclusie van de controle aangeven worden. De voortgang staat dan op 100%. Nadat de conclusie is ingevuld, kan gekozen worden voor 'Voltooien'. Daarmee is de controle afgerond. Er kan ook een rapport gegenereerd worden van deze controle. Dan kiest u voor 'Exporteer'.

Alle opties die voorbij komen tijdens de controle, zoals de rubrieken, de normen, welke scores er gegeven kunnen worden en welke postkenmerken er genoemd worden, kunnen naar wens geconfigureerd worden. Dit kan bij het tabblad 'Inrichten' en lukt alleen als u hier ook de juiste rechten voor heeft.