Postkenmerken invullen of wijzigen in een individuele controle
Postkenmerken invullen of wijzigen in een individuele controle

Hoe kan ik informatie in het postkenmerk aanvullen of aanpassen in een openstaande of afgesloten post?

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om de gegevens van de postkenmerken aan te vullen of aan te passen. Waarden die niet zijn mee gekomen uit het massabestand of niet goed zijn, kunnen handmatig toegevoegd worden.

Wat is hier het voordeel van?

Zo kunt u:

• Fouten uit het massabestand corrigeren;

• Alsnog filteren op deze waarden in de resultaten;

• Alsnog filteren op deze waarden in de werkvoorraad;

• Een verwijzing of link naar documenten of dossiers meegeven aan de controle.

Open de betreffende controle waar u de toevoeging of aanpassing wilt doen.

Aan de rechterkant staan de postkenmerken genoemd die bij deze controle horen. Daar ziet u ook de knop 'Bewerken'. Het maakt niet uit of de controle wel of niet op uw naam staat. Klik op de knop en voer de wijziging of aanpassing uit. Klik vervolgens op opslaan. De postkenmerken zijn nu aangepast.

U kunt hier geen postkenmerken toevoegen. Dat kan alleen bij het menu Inrichten. U kunt dus alleen gegevens onder de bestaande postkenmerken aanvullen of wijzigen.

Het is niet mogelijk om de postkenmerken aan te passen in een afgesloten controle. Om de postkenmerken aan te passen, zal de post eerst moeten worden heropend. Vink de betreffende controle aan door op het selectieboxje vóór de controle te klikken. Vervolgens klikt u op 'Controle heropenen'. De post verschijnt dan weer in de lijst van uw openstaande controles. In de controle ziet u aan de rechterkant weer de knop 'Bewerken' staan.