Alle collectiesKiC BasisMenu Voorbereiden
Massabestand zonder normenset erin uploaden

Geen normenset in uw lijstwerk en leest u alles in op 1 normenset? Bekijk dan hier hoe dit moet.

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op. Een noot vooraf.

Wij adviseren dat bij het uploaden van uw gegevens de kolom 'Normenset' aanwezig is zodat KiC weet met welke normenset een regel gecontroleerd dient te worden als het onderdeel is van de steekproef. De kans op fouten is zo een stuk kleiner en u werkt veel efficiënter als u voor meerdere normenset tegelijk 1 bestand kunt uploaden, in plaats van per normenset telkens 1 bestand. Meer daarover leest u hier. Wij helpen u graag van deze tijdelijke oplossing naar een beter alternatief.

Massabestand uploaden zonder normenset

Lukt het niet om een kolom normenset toe te voegen, krijgt u uw IT afdeling niet zo ver om het script aan te passen of weet u zeker dat alle gegevens met 1 normenset gecontroleerd kunnen worden? Volg dan onderstaande stappen om een massa toe te kennen aan 1 normenset.

• Ga naar het menu Voorbereiden;

• Selecteer 'Massa toevoegen';

• Klik op de drie bolletjes achter de knop 'Bestand uploaden';

• Kies 'Upload massa zonder normensets'.

U krijgt na deze stappen de mogelijkheid om één normenset te selecteren waar alle regels in uw bestand aan toegekend worden. Nadat u de juiste normenset heeft geselecteerd, kiest u voor 'Bestand uploaden'.