Controle(s) niet kunnen vinden

Ik ben een post kwijt en kan deze nergens terugvinden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat kan er aan de hand zijn als u bepaalde controles niet terug kunt vinden?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het niet kunnen zien van een controle. Hieronder wordt uitgelegd hoe u dit kunt oplossen.

U heeft zojuist een steekproef getrokken en weet dat er 5 controles zijn klaargezet. U ziet er echter geen een. Waar kan dit aan liggen?

1. U heeft de knop 'Toon enkel mijn controles' geactiveerd

Hierdoor ziet u alleen controles die op uw naam staan. Controles die nog niet aan iemand zijn toebedeeld of die op naam van iemand anders staan, komen daardoor niet in uw lijst naar voren.

Oplossing: zet de knop 'toon enkel mijn controles' uit. Deze staat in uw scherm rechts boven de controles.

2. De steekproef is klaargezet voor een afdeling waar u geen lid van bent

Bij het inrichten van het model en het onderzoeksformulier, wordt ook een afdeling gekoppeld aan de normenset. Hierdoor kunnen medewerkers alleen controles inzien van de eigen afdeling. Is er een afdeling gekoppeld aan het model (en dus de controles) waar u zelf geen lid van bent, dan kunt u de controles dus niet zien.

Dit kan op 2 manieren opgelost worden:

1. U wordt alsnog lid van deze afdeling. Dit kan via het menu Beheer en dan bij het tabblad gebruiker. U kunt uw profiel wijzigen en de afdeling alsnog aanvinken.

2. U past de gekozen afdeling voor dit model aan bij het menu 'Inrichten'. Klik op het model waarvoor u de controles niet kunt inzien en kies voor 'bekijk onderzoeksformulier en instellingen'. De wizard voor de instellingen van het onderzoeksformulier wordt geopend. Ga verder naar stap 4 - Plannen.

LET OP: Als u de afdeling aanpast, veranderen ook alle controles die klaarstaan of al gedaan zijn van afdeling. Dit betekent ook dat medewerkers die alleen lid zijn van de oude afdeling de controles nu niet meer kunnen inzien.