Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesKiC BasisMenu Beheer
Gebruiker bewerken of verwijderen
Gebruiker bewerken of verwijderen

Hoe kunt u de gegevens van een gebruiker aanpassen of verwijderen?

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onder het menu Beheer is het mogelijk om de gegevens van een gebruiker aan te passen of om een gebruiker te verwijderen.

Kies voor het onderdeel 'Gebruikers'. Achter de naam van de gebruiker staan drie bolletjes waarop u kunt klikken. U krijgt dan de keuze 'bewerken' of 'verwijderen'.

Kiest u voor verwijderen? Dan krijgt u eerst een controlevraag of u zeker bent van deze actie. Een verwijderde gebruiker komt niet in de prullenbak, maar wordt meteen definitief verwijderd!

Bij de optie 'bewerken' zijn er een aantal opties die aangepast kunnen worden. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Zo kunt u de rol van de gebruiker veranderen naar een andere rol, bijvoorbeeld van controleur naar hoofdbeheerder. Ook is het mogelijk om de afdeling aan te passen of te kiezen om deze gebruiker lid te maken van meerdere afdelingen.

Het is niet mogelijk om voor de gebruiker specifieke rechten toe te kennen. Het toekennen of intrekken van rechten kan alleen per rol.

Lukt het niet om een gebruiker te wijzigen of te verwijderen? Het kan zijn dat u geen rechten heb om deze acties uit te voeren.

Was dit een antwoord op uw vraag?