Foutmelding bij het uploaden van een model

U ervaart een probleem bij het aanmaken van een nieuw model met een CSV bestand.

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U probeert een model aan te maken met behulp van een upload. Lees hier welke stappen u daarbij moet volgen. In dit artikel lichten we toe welke foutmeldingen u kunt krijgen en wat u daaraan kunt doen.

1. "Het bestand heeft niet de juiste indeling (...)"

Als u deze melding ziet betekent dit dat uw CSV-bestand niet de juiste opbouw heeft. Bekijk hier waar uw CSV aan moet voldoen.

2. Het importeren lukt maar sommige rubrieken blijven leeg.

Het is mogelijk om bij het importeren leeg te laten bij welke rubriek een norm hoort. Vaak is dit per ongeluk. U ziet dan als u in 'Inrichten' een model selecteert in de normenboom een lege rubriek met enkele norm. Importeer het model opnieuw om dit te verhelpen. Als u dit op een later moment opmerkt, kunt u de norm toevoegen in de correcte rubriek via de 'Bewerkmodus'-knop.

3. Ik wil meerdere modellen in 1 CSV-bestand uploaden. Kan dat niet?

Nee. Het is niet mogelijk om meerdere modellen met dezelfde upload aan te maken. Zorg er dus voor dat in uw CSV-bestand maar 1 model aanwezig is.

Het is wel mogelijk om meerdere CSV-bestanden te selecteren en deze in 1x te uploaden. KiC zal dan achtereenvolgens de modellen voor u aanmaken.

Het lukt nog steeds niet om een model aan te maken, wat kan ik doen?

Schroom niet om via de chat ons een bericht te sturen als u met bovenstaande niet geholpen bent. Uw vraag kan andere gebruikers ook helpen en voegen wij graag toe aan dit artikel.