Alle collectiesFormat van uploads
Format van CSV voor aanmaken model

Hoe kan ik een model aanmaken in KiC met behulp van een CSV bestand?

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een CSV bestand is een type bestand waarmee gegevens in KiC in te laden zijn.

Het CSV bestand om een nieuw model aan te maken bevat de volgende verplichte kolommen:

• Model

• Normenset

• Rubriek

• Norm

Daarnaast bevat het bestand de volgende optionele kolommen:

• Controletechnische toelichting

• Juridische/inhoudelijke toelichting

• Eigen toelichting

• Handboek link

Format

Zorg ervoor dat uw CSV in 'CSV UTF-8' is opgeslagen. In dit format komen de speciale tekens zoals é en ë ook goed in de normenset terecht.

In uw Excel-bestand ziet u dan het volgende bij 'bestandsindeling'.