Nieuwe normenset toevoegen

Hoe voeg ik een nieuwe normenset toe aan een bestaand model? Deze kunt u importeren uit de KiC bibliotheek of zelf uploaden.

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een nieuwe normenset voegt u als volgt toe aan een bestaand model (zie ook de video hieronder);

1. Ga naar het menu 'Inrichten';

2. Selecteer het model waar u een normenset aan wilt toevoegen;

3. Klik op de knop 'Bewerkmodus' rechts boven;

4. Kies voor 1 van beide opties

1. 'Normenset importeren':

1. Deze knop staat bovenaan;

2. Selecteer een model waarbinnen u een normenset wilt uitzoeken;

3. Selecteer een of meerdere normensets;

4. Klik op 'Opslaan';

5. De normensets zijn nu onderaan toegevoegd;

6. Klik op de groene knop 'Bewerkingen opslaan' om de wijzigingen door te voeren.

2. 'Normenset uploaden':

1. Deze knop staat bovenaan;

2. Selecteer een of meerdere op uw apparaat opgeslagen normensets (CSV-format);

3. De normensets zijn nu onderaan toegevoegd;

4. Klik op de groene knop 'Bewerkingen opslaan' om de wijzigingen door te voeren.

5. LET OP: Geef de normenset de juiste controlefrequentie en afdeling in stap 4 van de configuratie wizard van het onderzoeksformulier. Als u een normenset toevoegt maar deze niet koppelt aan een afdeling is deze niet zichtbaar. U kunt dan geen massabestand uploaden of steekproef trekken. Ook is het dan niet mogelijk om een controle op deze nieuwe normenset uit te voeren.

Ik krijg een foutmelding bij het uploaden van mijn normenset, wat nu?

Bekijk hier waar een normenset aan moet voldoen, wilt u het kunnen uploaden in KiC.