Naar de hoofdinhoud
Massa exporteren

Hoe kan ik de massa die ik geüpload heb in KiC exporteren?

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms wilt u weten welke data er in het bestand zat dat u in KiC heeft geüpload, of wilt u deze data inzien. Voor uzelf, of voor de accountant. In het menu Voorbereiden heeft u deze mogelijkheid. U kunt hier de massa exporteren.

Ga naar het menu Voorbereiden en kies het juiste jaar en het model waar u de massa van wilt exporteren. Klik op de knop 'Exporteer massa'.

Kies het type bestand waarin u wilt exporteren, .csv of .xls. Daarna geeft u aan of u het massabestand, de handmatige posten of beide wilt exporteren. Vervolgens maakt u een keuze van welke normenset(s) en welke periode u de bestanden wilt exporteren.

Heeft u een keuze gemaakt? Dan kiest u onderaan voor 'Opslaan'. Het bestand wordt nu gedownload en u vindt deze dus terug in uw downloads.

Het is niet zo dat u het originele bestand kunt downloaden. Alleen de gegevens die KiC uit het oorspronkelijke bestand heeft overgenomen, kunt u exporteren. Als voorbeeld: het originele bestand bevatte een kolom 'Voornaam'. Dit is geen postkenmerk in KiC, dus tijdens het uploaden is deze kolom genegeerd. Als u nu de massa wilt exporteren, komt er geen kolom 'Voornaam' in het bestand.

Was dit een antwoord op uw vraag?