Dropdown optie in postkenmerk verwijderen of aanpassen (bijv. 'medewerker')
Dropdown optie in postkenmerk verwijderen of aanpassen (bijv. 'medewerker')

Lees hier hoe u medewerkers of team of andere dropdown lijsten kunt toevoegen, wijzigen of verwijderen

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het verwijderen van een optie uit de dropdown kan door de postkenmerken aan te passen. Bekijk eerst het artikel 'Postkenmerken aanpassen' om te kijken hoe uw beheerder in het menu Inrichten het onderzoeksformulier kan aanpassen. De stappen zijn in het kort:

• Ga naar het menu 'Inrichten';

• Klik op een model dat u wilt aanpassen;

• Klik op 'Bekijk onderzoeksformulier en instellingen';

• Klik rechts bij de postkenmerken op de knop 'Bewerken'.

Bij het aanpassen van de postkenmerken drukt u op het potlood icoontje rechts bij de dropdown die u wilt wijzigen:

De dropdown opent en u kunt hierin een optie verwijderen (prullenbak), toevoegen (typen en dan 'voeg optie toe)' of de volgorde aanpassen (slepen met de twee horizontale streepjes links).

Voorbeeld; we verwijderen de optie 'Ringo Starr', en we voegen een nieuwe optie toe. Bijvoorbeeld 'Yoko Ono' en klikken op 'Voeg optie toe' en verslepen deze naar boven.

De dropdown ziet er dan zo uit:

Uploaden van dropdown opties

Het is ook mogelijk om een lijst (CSV) met namen te uploaden als dropdown opties. Handig als u bijvoorbeeld een lange lijst met medewerkers wilt importeren en ze niet handmatig wilt toevoegen.

Volg dan de volgende stappen:

• Maak een (Excel) tabel met maar 1 kolom;

• Zonder kolomtitel;

• Voor- en achternaam moeten in 1 cel, niet over 2 kolommen.

• Sla deze op als CSV of CSV-UTF8

• Upload deze met de knop 'dropdown uploaden'

Goed om te weten

De nieuwe opties in het bestand worden nu toegevoegd. Bestaande opties worden niet overschreven maar aangevuld.