De afloopcontrole

Hoe hou ik grip op een post die teruggelegd is bij een medewerker?

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om zicht te houden op controles die wel zijn afgerond, maar waar nog een vraag of verbetering voor openstaat. Dit kan middels de afloopcontrole.

Hoe werkt de afloopcontrole? U kunt zo een dossier dat is nagekeken, een tijdelijke score meegeven. Bijvoorbeeld tot u reactie heeft ontvangen op een vraag die u aan een consulent heeft gesteld. Of tot u zelf iets heeft uitgezocht. Deze dossiers blijven dan niet bij 'Openstaande controles' of bij 'Afgesloten controles' te staan, maar onder een aparte knop 'Afloopcontroles'.

Zo is uw werkvoorraad altijd opgeschoond en houdt u toch de opvolging op controles in de gaten waar u bij consulenten een vraag over heeft uitstaan.

Zie hieronder hoe het werkt als u een controle aan het uitvoeren bent.

Afloopcontrole instellen

Wilt u voor een model gebruik maken van de afloopcontrole? Dit is een instelling die u aan of uit kunt zetten in het menu Inrichten.

Klik op het model waarvoor u de afloopcontrole wilt instellen en klik op:

Bij stap 3: instellingen kunt u de afloopcontrole selecteren of uitschakelen.

Het is ook mogelijk om in de resultaten terug te zien of een controle een tijdelijke score heeft gehad. Zo kunt u bijvoorbeeld inzien of controles één keer of vaker terug zijn gezet naar de medewerker voor een vraag of verbetering. Kies als resultaattype voor 'Afloopcontroles'.

In het voorbeeld hieronder ziet u dat 63% (17 posten) geen tijdelijke score hebben gehad. Oftewel deze waren in 1 keer goed. 37% (10 posten) hebben één keer een tijdelijke score gehad. Er zijn geen posten die twee of meer keer een tijdelijke score hebben gehad.