Reviews uitvoeren en de resultaten inzien of exporteren

Hoe voer ik een review uit? En hoe kan ik de resultaten van de review inzien of exporteren?

Herbert Bloembergen avatar
Geschreven door Herbert Bloembergen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Reviews uitvoeren

Het uitvoeren van een review is vergelijkbaar met het uitvoeren van de eerste controle. In het menu Uitvoeren gaat u naar het tabblad 'Openstaande reviews'. Hier klikt u de review aan die u wilt starten. Vervolgens loopt u alle normen langs en beoordeelt u of u wel of niet akkoord bent met de eerdere score van de controleur. Wanneer alle normen zijn beoordeeld kunt u ook tot een eindoordeel komen; akkoord of niet akkoord.

Tip: net als bij de reguliere controles kunt u alle controles versneld invullen met 'akkoord' of 'niet akkoord'. Dan loopt u vervolgens makkelijker door het formulier heen.

Wanneer u klaar bent met de review vindt u deze terug in de lijst met afgeronde controles.

Let op: onder de knop 'Wijzig kolommen' (aan de rechterkant van het scherm) kunt meer of minder kolommen zichtbaar maken. Zet de kolom 'Review' hier aan.

Resultaten review inzien

Via het menu Resultaten kunt u per model de conclusies inzien van de gedane reviews. U gaat hiervoor naar het menu Resultaten en klikt het betreffende model aan. Vervolgens kiest u voor resultaattype 'Review'. In de cirkeldiagram ziet u de percentages en aantallen bij de scores 'Akkoord' en 'Niet akkoord'.

Net zoals bij de resultaten van de andere resultaattypes (posten, normen en afloopcontroles) kunt u de resultaten nog verder specificeren.

Reviews exporteren

Via het menu Export heeft u de mogelijkheid om data van de reviews te exporteren naar Excel. Om alleen de gegevens van de reviews op te halen, kiest u bij 'Controle type' voor reviews.

In de export kunt u de volgende informatie terugvinden over de review:

• Reviewer (Wie heeft de review uitgevoerd?)

• Review status (Afgerond of open?)

• Datum review afgerond (Op welke datum is de review voltooid?)

• Review beoordeling (Akkoord of niet akkoord?)

• Review toelichting (Welke toelichting heeft de reviewer gegeven?)

Dossier en/of review heropenen

Om een review te heropenen, vink je eerst de controle aan.

De reviews zijn te zien in Uitvoeren, Afgeronde Controles. De nog openstaande reviews worden weergegeven als 'In behandeling'

Om een review of dossier te heropenen, vink je eerst de controle aan.

Boven aan het tabblad worden een aantal knoppen geopend.

Let op:

• zie je de kolom review niet op je scherm? Zet deze aan via 'Wijzig Kolommen'

• reviews die niet op eigen naam staan kan je niet heropenen.

• Wanneer je een controle heropent, komt deze na wijziging terug in 'Openstaande reviews'.