Het dupliceren van een model

Hoe kan ik een kopie maken van een model?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om een bestaand model te kopiëren. Dit is handig als u bijvoorbeeld eenzelfde model gebruikt voor verschillende teams/onderdelen. Ook kunt u aan het einde van het jaar het model klaarzetten voor het nieuwe jaar.

Om de modellen te dupliceren, gaat u naar het menu Inrichten.

Klik op de drie bolletjes van het model dat u wilt kopiëren. Kies vervolgens voor 'Dupliceer model'.

Er komt dan een pop- up scherm. Hier kunt u de keuze maken naar welk jaar u het model wilt kopiëren.

Heeft u het KiC-Compleet abonnement en risico's en systeemgerichte controles beschreven? Deze kunt u direct mee kopiëren. N.b. als u deze niet heeft, hoeft u de vinkjes niet uit te zetten.

Klik op 'Dupliceer model'. U heeft nu het model gekopieerd. Het onderzoeksformulier, posten en key controls worden niet overgenomen.

Koppelen van het onderzoeksformulier

Nadat u het model gekopieerd heeft, moet u een onderzoeksformulier koppelen aan het model. Klik op deze link voor een uitgebreide beschrijving.

U bent nog in het menu 'Inrichten' en u heeft het jaar geselecteerd waar u net het model naar toe gedupliceerd heeft. Klik vervolgens op de balk van het model en dan op de volgende button:

De wizard om een onderzoeksformulier te koppelen aan het model wordt nu geopend. Klik op

om hetzelfde formulier te koppelen dat aan het originele model gekoppeld zat.

Als er niets veranderd moet worden, kunt u kiezen voor 'Volgende stap' totdat u bij het onderdeel 'Plannen' komt. Hier moet u aangeven welke afdeling deze controles gaat uitvoeren en hoe vaak dit moet gebeuren.

Daarna kiest u voor 'Opslaan' en heeft u het model exact met dezelfde gegevens klaargezet.