De volgorde van normensets, rubrieken of normen aanpassen

Hoe kan ik de rubrieken en normen in de juiste volgorde zetten?

Marieke Blankendaal avatar
Geschreven door Marieke Blankendaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms staat de volgorde van de normenset niet handig. Of zijn de rubrieken onder een normenset niet logisch of op volgorde. Dit kan aangepast worden in het menu Inrichten.

Klik als eerste het model aan waarvoor u de aanpassingen wilt doen en klik op de knop 'Bewerkmodus' rechts van het scherm.

Het scherm ziet er dan als volgt uit:

Voor de normensets en de onderliggende rubrieken en normen is het nu mogelijk om aanpassingen te doen, waaronder de volgorde wijzigen. Dit doet u door op de twee balkjes te klikken, aangeklikt te houden en dan te 'slepen'.

Het is niet mogelijk om een rubriek naar een andere normenset te slepen of een norm naar een andere rubriek. Alleen de volgorde binnen de rubriek en binnen de normenset kan aangepast worden.

Op deze manier kunt u aanpassingen doen aan de volgorde van uw werkproces. Vergeet niet de wijzigingen daarna op te slaan!