Versnelde registratie activeren

Wat is de optie 'versnelde registratie?'

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij de instellingen van het onderzoeksformulier kunt u verschillende opties voor posten configureren. Eén van die instellingen is de keuze voor 'Versnelde registratie'.

Wat houdt 'Versnelde registratie' precies in? Als deze optie geselecteerd is voor een model, is het mogelijk om in de uitvoering van een controle, alle scores in één keer verder aan te vullen. Dus niet per rubriek, maar voor alle normen binnen de controle. Dit scheelt een flink aantal klikken met de muis. Let op! Een risico is dat u te snel door de controle heen gaat en dat daardoor een fout onopgemerkt blijft. Deze optie staat daarom standaard uit op een model.

Instellen van uw keuze

De mogelijkheid om deze optie aan- of uit te zetten, staat onder het menu 'Inrichten'. Klik op het model waarvoor u dit wilt aanpassen en op

Ga dan naar stap 3 - Instellingen. Scroll naar beneden naar het blokje 'Instellingen voor posten'. Hier kunt u de optie aan- of uitvinken. Vergeet niet om de wijziging

Gebruik tijdens de uitvoering

Als de optie voor versnelde registratie aanstaat op een model, ziet u bij de controle drie bolletjes naast de naam van de normenset.

Als u hier op klikt, krijgt u de keuze om de overige scores aan te vullen. Ingevulde scores worden dus niet overschreven. Daardoor is het mogelijk om bij een geconstateerde fout, die norm een foutscore te geven. Bent u zeker dat de rest van de normen wel juist is, dan kunt u kiezen om de overige scores aan te vullen met 'Goed'.

De voortgang van de controle verspringt dan meteen naar 100% en u hoeft alleen nog de conclusie in te vullen.