Alle collectiesKiC BasisMenu Voorbereiden
Review inrichten en voorbereiden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De review is bedoeld om over een set van afgeronde controles een aantal dossiers nogmaals te beoordelen. Met de review kan de kwaliteit en de volledigheid van de uitgevoerde controles worden geborgd. Zo kunnen fouten in de werkwijze, aanpak of getrokken conclusies worden ontdekt.

De review is een steekproef op de afgeronde controles. In de review beoordeelt u alleen of u akkoord bent of niet.

Inrichten

In het onderzoeksformulier (menu Inrichten) is per model in stellen of er een review mag worden uitgevoerd in het model. Om deze instelling aan te zetten, doorloopt u de volgende stappen:

1. Ga naar het menu Inrichten en kies het juiste model. Klik op de knop 'Bekijk onderzoeksformulier en instellingen' en ga naar Stap 3 van het formulier. Hier vinkt u de optie 'Review toepassen' aan.

2. In het Menu Beheer controleert u dat de beoogd gebruikers ook de juiste rechten hebben om een review steekproef te trekken en / of om reviews uit te voeren. Indien nodig kunt u de rechten per rol aanpassen.

Om reviews te kunnen trekken moeten er afgeronde dossiers aanwezig zijn.

Voorbereiden

In het menu Voorbereiden is er nu de optie vrijgegeven om een review steekproef te trekken. Dit kan per normenset of binnen een normenset per controleur.

Het trekken van de steekproef gaat op dezelfde wijze als het trekken van een reguliere steekproef. U geeft zelf aan welke aantallen u wilt reviewen. De getrokken dossiers vindt u terug in het menu Uitvoeren, onder de vierde knop.

Let op: onder 'Wijzig kolommen' kunt u instellen welke kolommen u wilt zien; daar vindt u ook de kolom 'Review conclusie'.

Een controleur kan de dossiers die hij / zij zelf heeft behandeld niet zelf reviewen. Die dossiers kunt u dan alleen bekijken.